Ons jaarlijks concert in Cultura was in 2023 op donderdagavond 1 juni en stond geheel in het teken van Latijn-Amerikaanse muziek. Met dans, zang en als speciale gast de Nederlandse top-percussionist Martin Gort, werd het een feest! Om het Latin-gevoel al wat op te warmen was er in het Atrium van Cultura een verrassend voorprogramma met Rob Halewijn op gitaar en Sampoerna Soekhram op cajon!

Met het gevoel van zonnige Braziliaanse stranden, dansende mensen en aan Latijns-Amerikaanse vrolijkheid en melancholie heeft Jalafusi Big Band onder leiding van Maurice Ditmer de zomer alvast in huis gehaald met een mooi Latinprogramma. Een avondvullende show waarbij je niet op je stoel kon blijven zitten.
Zangeressen Caia Mangelsdorf en Margje Vleck waren er ook weer bij om een aantal mooie songs te vertolken. Verschillende stijlen passeerden die avond de revue. Het publiek werd even ondergedompeld in latinstijlen als bossanova, latinjazz, latin pop, salsa of samba.
Latinpercussie hoorde daar natuurlijk ook bij. Allround percussionist Martin Gort was deze avond onze gastspeler. Martin behoort al jaren tot de top van de Nederlandse percussiewereld.
Ria Pranger van HGL Dance Projects uit Ede verzorgde dansdemo’s. Inspirerende salsa op instrumentale nummers, aangevuld met een korte dansinstructie voor het publiek. Het publiek heeft ook nog heerlijk even meegedanst.

Categories:

Tags:

Comments are closed