7 juni 2018 | JaLaFuSI & Vrienden | Cultura Ede

De bigband van Ede

7 juni 2018 | JaLaFuSI & Vrienden | Cultura Ede

Na een succesvol theaterconcert ‘Frontvrouw’ in 2017 gaat Jalafusi Big Band in 2018 opnieuw het theater in. Donderdagavond 7 juni 2018 een theaterconcert met een gevarieerd programma vol verrassingen: JaLaFuSI & Vrienden

Waar? In Cultura Ede!
Hoe laat? Concert start om 20:15!
Maar kom gezellig wat eerder voor een koppie koffie of thee vooraf!
Parkeren? Gratis op het Kuiperplein op 2 min loopafstand!
Kaartje is incl garderobe, koffie/thee en een pauzedrankje.
Klik hier voor info en reserveren via Cultura Ede

Artikel Ede Stad 9 mei over Jalafusi  & Vrienden

Artikel Jalafusi & Vrienden in opmaak van Ede Stad

ontwerp Karlijne Pietersma

 

 

 

 

 

Jalafusi & Vrienden

De Edese Jalafusi Big Band heeft de smaak te pakken. Net als in het vorige theaterseizoen is de bigband ook dit jaar te zien en te horen met een eigen show in Cultura Ede. In het programma ‘Jalafusi & Vrienden’ komen donderdag 7 juni niet alleen de diverse stijlen die Jalafusi zo kenmerkt voorbij, ook dans en percussie passeren de revue.

Het programma bevat elementen, gerelateerd aan de naam Jalafusi. Van JAzz, LAtin, FUnk tot SwIng. Als ‘opmaat’ naar het Motown Project van 2019, is er ook een blokje Pop te horen.

De vriendengroep van de Jalafusi Big Band groeit. En daar is de actieve bigband maar wat blij mee. Tijdens deze show doen vier zangeressen, Pien Schneider, Margje Vleck, Gea de Vries en Cecilia Adorée mee. Daarnaast doen percussionist Martin Gort en de breakdancers van dansschool Bransz uit Wageningen mee. Dus belooft een mooi muzikaal spektakel, voor ieder wat wils. Dit alles o.l.v. Maurice Ditmer.

Vrienden
In de eerste show ‘Frontvrouw’ van de Jalafusi Big Band was Pien Schneider vorig seizoen het stralende middelpunt. De ervaren zangeres Schneider is gewend om bekende Nederlandse artiesten als Frans Bauer, René Froger, Thomas Berge, Jan Keizer & Anny Schilder en vele anderen vocaal te begeleiden. Daarnaast is ze hoofdvakdocent Zang, vocal coach, voice-over en schrijft zelf songs. Met haar formatie D-licious Vocals werkt ze aan een tweede cd.

Margje Vleck is ook geen onbekende voor de bigband. Zij zong eind vorig jaar mee tijdens Muziek bij de Buren in Cultura Ede. Ze volgde haar opleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en heeft sinds 1999 haar eigen lespraktijk. Ze geeft regelmatig workshops op scholen voor verschillende organisaties. Daarnaast geeft ze zanglessen bij Ritmiek Muziek.

Gea de Vries is afkomstig uit een muzikaal gezin en begon al vroeg met zingen. Naast jazz zingt ze ook graag soul, pop en country. Gea was al eerder gastzangeres bij de Molenaar bigband en lang actief in de Amsterdamse jazzscene. Met haar eerste optreden met Jalafusi wist ze met een overtuigende performance het publiek voor zich te winnen, en is ze inmiddels een vertrouwde ‘Vriendin’ van de Jalafusi Big Band.

Cecilia Adorée is terug van weggeweest. Zij was de allereerste zangeres van de Jalafusi Big Band. Na haar opleiding Muziektheater bij Codarts is Cecilia niet alleen op zanggebied actief. Sinds 2016 acteert ze als Tiffy Koster in de TV-serie Nieuwe Tijden. Ze speelde verder in de musical Soldaat van Oranje en zingt in een vocal a capella trio Fenominals.

Martin Gort
komt oorspronkelijk uit Ede en is al meer dan 30 jaar percussionist. Hij heeft traditionele ritmes geleerd in Cuba & West-Afrika en weet deze subtiel een plaats te geven in diverse muziekstijlen. Naast zijn werk als uitvoerend percussionist geeft hij les op het conservatorium van Brussel en is een veelgevraagd docent en workshopleider.

Last but not least zijn er de breakdancers van Dansschool Bransz uit Wageningen olv Haico van Dijk. Zij hebben al eerder meegedaan met de bigband. Tijdens het eerste Vrijheidsfestival van Ede in 2017.

Voor meer info zie ook website en FB-pagina van de Jalafusi Big Band.